Az Élet szabályai - Boros Ügyvédi Iroda 
 
Keresés az oldalon
 Az Élet szabályai
Boldogság és szabályok
 
 
Amikor valaki egy vitás ügyben fordul hozzánk, akkor általában nem boldog, pontosan azért fordul hozzánk, mert valami problémát szeretne megoldani, ami útjában áll a céljainak, a boldogságának.
 
Azt kevesen tudják, hogy a vitás ügyek mögött mindig valamilyen szabály megsértése húzódik meg. A jó hír pedig az, hogy ha ismerjük a szabályokat és betartjuk őket, akkor nagy mértékben lecsökken annak esélye, hogy megoldhatatlan vitákba, esetleg elhúzódó jogi ügyekbe keveredjünk.
 
Persze nem csak jogi, hanem hétköznapi vitákba is keveredhet az ember. Az az érdekes, hogy mindkettő mögött az húzódik meg, hogy nem ismerjük vagy nem tartjuk be a szabályokat. A törvényeknél vannak enyhébb írott vagy íratlan szabályok is, melyek az emberi viselkedést szabályozzák. Ezeket általában gyerekkorunkban a családi vagy iskolai nevelés keretében kapjuk felnőttektől. Azokra a gyerekekre, akik nem tanulják meg a szüleiktől a legalapvetőbb udvariassági szabályokat, a felnőttek azt mondják, hogy neveletlenek.
 
Gyakran még mi, felnőttek sem viselkedünk példamutató módon. Ha ez gyakran fordul elő egy felnőttel, akkor komoly nehézségekbe ütközhet a munkahelyén, de akár a családi béke is felborulhat, rosszabb esetben pedig válóperes ügyvéd a folyamat vége. A társadalom több szabály betartását várja el a felnőttektől. Amikor azt látjuk a környezetünkben, hogy valaki nem annyira tiszteli a szabályokat, amennyire kellene, akkor nem kell azonnal azt gondolnunk, hogy egy rossz szándékú emberrel van dolgunk. Lehet, hogy csak sosem tanulta meg az emberi együttélés szabályait. Nem érdekes, hogy már felnőtt, segíthetünk neki azzal, hogy megismertetünk vele néhány egyszerű szabályt, amelyek betartása sokkal egyszerűbbé, akár még boldogabbá is teszi az emberek életét.
 
Sokféle szabálygyűjteményt írtak már a világ különböző helyein és kultúráiban. Ma is rendelkezésre áll olyan szabálygyűjtemény, aminek betartása nem jogi kérdés, viszont alkalmas arra, hogy használója és a környezetében élők boldogabbak legyenek miatta. Ez Az út a boldogsághoz című kis könyv, amiben 21 olyan szabály szerepel, melyeket felnőttek és gyerekek is könnyedén elsajátíthatnak. Mivel nem tartalmaz vallási vagy politikai tételeket, ezért akármilyen világnézetű ember tanulhatja, taníthatja és használhatja. 21 elv, ami hozzájárul az ember boldogságához:
 
1. Törődj magaddal!
2. Légy mértékletes!
3. Ne légy szabados a szerelemben!
4. Szeresd és segítsd a gyerekeket!
5. Tiszteld és segítsd a szüleid!
6. Mutass jó példát!
7. Törekedj az igazsággal élni!
8. Ne gyilkolj!
9. Ne tégy semmi törvényellenest!
10. Támogasd az egész nép érdekében felállított és vezetett kormányt!
11. Ne árts a jószándékú embereknek!
12. Óvd és tedd jobbá a környezeted!
13. Ne lopj!
14. Légy méltó a bizalomra!
15. Teljesítsd kötelezettségeid!
16. Légy szorgalmas!
17. Légy kompetens!
18. Tiszteld mások vallásos hitét!
19. Próbálj nem tenni másokkal olyan dolgokat, amelyeket nem szeretnéd, ha ők tennének veled!
20. Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy te szeretnéd, hogy ők bánjanak veled!
21. Virágozz és prosperálj!
 
Irodánkban díjmentesen elkérheti a saját példányát!
 
A szabályok bővebben is olvashatók és a hozzájuk készült rövid videó klipek megtekinthetők Az út a boldogsághoz nonprofit szervezet oldalain: www.azutaboldogsaghoz.hu .
BOROS Ügyvédi Iroda, 2012.
Minden jog fenntartva!
Telefonos elérhetőségeink:
Tel./Fax: +36 36/411-214
Mobil: +36 30/967-4238
Postacímünk:
3300 Eger, Széchenyi u. 24. I/2
E-mail címünk:
info@borosugyvediiroda.hu
Bemutatkozás   |   Szolgáltatások   |   Aktuális   |   Ingatlan   |   Cég   |   Munkatársak